Aankoopbegeleiding

De huidige markt is een verkopersmarkt. Het aanbod van koopwoningen daalt gestaag, de huizenprijzen stijgen en de hypotheekrente is nog steeds historisch laag. Kortom, de juiste maar ook een uitdagende tijd om te kopen. Maar hoe kunt u dit het beste doen? Laat u deskundig adviseren en schakel ons in als uw aankoopmakelaar. 

Nog te weinig woningkopers schakelen een deskundige in bij het kopen van een huis. En dat is best vreemd, zeker omdat het kopen van een huis vaak de grootste uitgave in je leven is. Vaak wordt gedacht: "een aankoopmakelaar kost geld". Het tegendeel is waar, een goede aankoopmakelaar helpt u bij het vinden van een geschikte woning voor een juiste prijs. Vaak ook verdient hij juist geld voor zijn klant of voorkomt dat een overhaaste beslissing wordt genomen.

Met de komst van internet is het zoeken naar een leuke woning veel makkelijker geworden. Echter, niet alle woningen worden noch via de traditionele woningsites aangeboden, steeds vaker worden woningen al "voor de markt uit" verkocht. Ook het fenomeen met "Bieden vanaf prijzen" of een verkoopprocedure op basis van "inschrijvingen" maken het aankopen van een woning steeds lastige en zorgen voor de nodige spanningen op de huizenmarkt waarbij de verkopend makelaar - zeker bij een grote belangstelling - de nodige druk op potentiele kopers zal uitoefenen. 

Heeft u eenmaal het geschikte huis gevonden, dan komen er veel zaken op u af. In een korte tijd moet u veel belangrijke beslissingen nemen. Is de vraagprijs reëel, moet ik meegaan in het spel van overbieden, hoe is de bouwkundige staat van de woning, hoe zit het met ontbindende voorwaarden als ik een bod ga doen, met welke juridische aspecten moet ik rekening houden. Als aankoopmakelaar behoeden wij u voor overhaaste beslissingen en vergissingen.

Wij bieden u als aankoopmakelaar een compleet en flexibel (deel)dienstenpakket bestaande uit: 

  • Zoeken naar geschikte woningen;
  • Begeleiden van bezichtigingen;
  • Onderzoek naar de bestemmingsplannen en naar de technische- en omgevingsfactoren;
  • Bouwkundig rapport;
  • Waardebepaling;
  • Taxaties;
  • Onderhandelen;
  • Afhandeling van koopovereenkomst;
  • Begeleiding van de einsinspectie met opname van de meterstanden en de overdracht bij de notaris. 

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen of wilt u meer informatie over ons (deel)dienstenpakket voor de aankoopbegeleiding van uw nieuwee woning? Bel of mail ons gerust, dan maken wij met u graag een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op