Bouwkundige keuring

Huizenkopers hoeven nu niet meer te vragen om “een bouwkundig voorbehoud” in de koopovereenkomst. Dit voorbehoud staat vanaf maart 2018 standaard in de koopovereenkomsten van makelaars. Net als het financieringsvoorbehoud. Het voorbehoud kan wel worden geschrapt, maar alléén als de verkoper er niet mee instemt, óf als de koper een bouwkundige keuring niet nodig vindt. Maar belangrijker is: een rapport voorkomt "ongemakkelijke" discussies tussen verkoper en koper. Als de koper dit voorbehoud niet wordt gegund, dan is de koper zich in ieder geval bewust van de mogelijke risico's die de koop met zich mee kan brengen en dat zal de nodige vragen oproepen bij de koper. 

Door het standaard opnemen van een bouwkundig voorbehoud in de koopovereenkomst zal bijna in alle gevallen een koper verzoeken om een bouwkundige keuring. Als makelaar adviseren wij u als verkoper altijd een bouwkundige keuring te leveren indien uw woning ouder is dan 10 jaar. Voor een bouwkundige keuring werken wij met meerdere betrouwbare en deskundige externe partijen waarmee wij al langer samenwerken.

Wilt u een bouwkundige keuring? Dan regelen wij dat voor u. Dat kan ook als u uw woning via een collega te koop aanbiedt of als u als kandidaat-koper besluit zelf een keuring te regelen voor een woning die u op oog heeft. Met een bouwtechnische keuring (ook wel aankoopkeuring genoemd) heeft u een goed beeld van wat u koopt en indien er aantoonbare gebreken blijken te zijn, is dit mogelijk een goed punt voor de onderhandeling. 

Vul ons contactformulier in, dan nemen we contact met u op.

Contactformulier