Taxaties

Heeft u een taxatierapport nodig voor uw aankoop of overweegt u een nieuwe of aanvullende financiering? Bij ons kunt U terecht voor het opstellen van een taxatierapport voor woningen en appartementen. Het belang van een juiste taxatie is voor u als opdrachtgever groot. De taxatie vormt namelijk de basis bij het nemen of het onderbouwen van een goede beslissing.

Voor uiteenlopende zaken kunt u een taxatierapport nodig hebben zoals voor:

 • Aankoop of verkoopbeslissing
 • Het aanvragen van een nieuwe hypotheek
 • Oversluiten of verhoging van uw huidige hypotheek
 • Bij boedelverdeling bij scheiding
 • De aangifte erfbelasting (bij nalatenschap en erfenis)
 • Fiscale doeleinden (o.a. voor een juiste WOZ-waarde)

Door vaststelling van de juiste marktwaarde krijgt u meer zekerheid voor het nemen van uw beslissing. U kunt er zeker van zijn dat het taxatierapport objectief, vakkundig, onafhankelijk, gedegen en met een korte doorlooptijd wordt opgeleverd.

Wij beschikken als lid van VBO-Makelaar over de meest recente informatie van de verkoopprijzen van vergelijkbare objecten.

Waarborg voor een juiste taxatie

André Schots staat als taxateur ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en is volgens de wereldwijd erkende ISO 17024 norm DNV-Gecertificeerd. Tevens staat hij ingeschreven in het SCVM-register.

Daarnaast is André Schots: 

 • Als voorzitter van de Exportcommissie Kamer Wonen van het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) intensief betrokken geweest bij de huidige taxatiestandaarden en het model taxatierapport woonruimte.
 • Als register taxateur bevoegd om in opdracht van alle banken (ook t.b.v. de Nationale Hypotheek Garantie), particulieren, ondernemers en de belastingdienst een uitgebreid (en NWWI gevalideerd) taxatierapport te maken van alle soorten particulier onroerend goed.
 • Aangesloten bij het NWWI voor de onafhankelijke validatie van taxatierapporten.
 • Lid van VBO Makelaar. VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars in Onroerend Goed. Met ruim 1400 leden is het de snelst groeiende en meest actieve brancheorganisatie. Als registermakelaar zijn wij gehouden aan de Algemene Consumentenvoorwaarden en op ons handelen wordt toegezien door een onafhankelijk Tuchtcollege.
 • Sinds 2019 lid van het Algemeen Bestuur van VBO
 • Docent bij Van der Burgt Opleidingen, examinator voor Woningtaxateurs en auditor doorlopend toezicht NRVT

Alle door Schots Makelaardij opgemaakte taxatierapporten worden door elke geldverstrekker geaccepteerd. 

Tijdens de taxatie wordt uitgebreid gerapporteerd over zaken als lokale- en regionale marktomstandigheden, bestemmingsplannen en milieuaspecten. In een taxatierapport wordt de waarde van de woning vastgelegd. De taxateur bekijkt hiervoor de woning en let onder andere op de staat van onderhoud, de indeling, de isolatie en de gebruikte materialen. Ook betrekt de taxateur de marktsituatie, duurzaamheidsvoorzieningen, referentie woningen, het bestemmingsplan en de ligging van de woning bij de taxatie.

Voor het aanvragen van een (al dan niet gevalideerd) taxatierapport kunt u ons ook rechtstreeks benaderen.

Neem contact op